"Designed by drobotdean / Freepik"

Finansijska podrška od 1000 maraka za zdravstvene radnike u Republici Srpskoj

Lepa vest za zdravstvene radnike u Republici Srpskoj – očekuje ih jednokratna nadoknada od 1000 maraka (500 evra).

"Designed by drobotdean / Freepik"

Pandemija korona virusa je pokazala značaj kvalitetnog i efikasnog zdravstvenog sistema. Iako svi shvatamo značaj kvalitetnih zdravstvenih radnika, njihove plate i uslovi nisu ni približno adekvatni i već smo sto puta čuli u koliko velikim brojkama napuštaju i Srbiju i Republiku Srpsku.

Zato se može smatrati pozitivnim gestom odluka Vlade Republike Srpske da kroz jednokratnu finansijsku podršku, koliko toliko, pokaže zdravstvenim radnicima da se njihov doprinos i rad u aktuelnoj situaciji ceni.

Kako je najavio ministar zdravlja Republike Srpske, Alen Šeranić, „jednokratnu naknadu od 1.000 KM će dobiti svi radnici u zdravstvu koji su bili na poslu minimalno tri sedmice u periodu od 15. marta do 15. aprila.“

Naravno, jednokratna finansijska podrška neće rešiti pojedine sistemske probleme i nadamo se da će se položaju zdravstvenih radnika posvetiti dužna pažnja i posle pandemije. Ali je ova nadoknada ipak dobar način da se zdravstvenim radnicima pokaže da se njihov rad i rizik uvažava i lepa vest za njih pred predstojeće praznike.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

sr_RSSerbian