Marko proizvodnjom domaćih jaja i pilića OBEZBEĐUJE DŽEPARAC ZA FAKULTET. Ovo je njegova priča

Dvadesetpetogodišnji Marko Đukić iz Pala bavi se proizvodnjom domaćih jaja i pilića i uzgojem koka, te na taj način sebi obezbjeđuje džeparac potreban za fakultet, prenose katera.news i citajfilter.com.

Foto katera.news

Marko Đukić student je Poljoprivrednog fakulteta Univerziteta u Istočnom Sarajevu.

Rođen je 1995.godine u Kotoru, a osnovnu i srednju građevinsku školu završio je na Palama, gdje i danas živi.

Prije dvije godine Marko se počeo baviti proizvodnjom domaćih jaja, a zatim i uzgojem pilića rasne živine. Danas posjeduje farmu sa više od 120 kokošaka na slobodnom ispustu tokom čitavog dana a hrane se isključivo žitaricama.

Đukić priča da u svemu tome najveću podršku i pomoć dobija od svoje porodice.

”Veliku podršku sam dobio, i dobijam, od svoje porodice. Oni su uvijek imali razumijevanja za ovo čime se sada bavim“, kaže nam Marko.

Na farmi je nekoliko vrsta živine, kao što su kokoške leghorn, talijanke, hrvatice… Najviše mu, priča, pomaže mlađi brat Mladen.

Ovim sam se počeo baviti isključivo zbog ljubavi prema živini, ali i zbog zdrave ishrane. Takođe sam i član Udruženja odgajivača sitnih životinja Obrenovac 2011. Nastaviću da se bavim proizvodnjom domaćih jaja i uzgojem živine  i imam u planu i nadam se da ću uskoro proširiti svoju farmu. Trenutno na farmi posjedujem 130 koka za proizvodnju jaja za ishranu koje su na slobodnom ispustu tokom čitavog dana, kao i dva jata od 15 koka sa dva pijevca za proizvodnju jaja za nasad. Imam preko 100 pilica za sledeću sezonu” – kaže ovaj mladić.

foto citajfilter.com

Jaja prodaje na kućnom pragu i ima stalne mušterije. Markova farma nalazi se u naselju Podkoran (Pale)

Pročitajte još:

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

sr_RSSerbian