POLITIKA NIJE RIJALITI – Jelena Vujanović gost M-TV (VIDEO)

Jelena Vujanović, osnivač portala Pokreni.rs gostovala je u novom Podkastu iz Republike Srpske M-TV, voditelja Filipa Egeljića. Govorila je o osnivanju portala ali i o aktuelnim političkim temama i prethodnom političkom angažmanu u Dverima.

Istakla je da u politici „ne podržava poteze iz očaja“ i poteze bez plana i strategije, te da s toga ne može politički podržati štrajk glađu Boška Obradovića, bivšeg kolege iz Dveri.

„Ako političar za neki potez kaže da je to jedini način, i da više nema šta drugo da uradi, onda možda više ne treba da se bavi politikom“

Za nju, političari treba svoje probleme da stave ispod problema građana, a ne ispred.

Govorila je i o razlozima napuštanja Dveri, gde je bila direktor medijske službe, kao i o još jednom bivšem političkom kolegi Srđanu Nogu i dometima njegovog nedavnog skupa.

„Za mene su ljudi uvek ispred ideja. Jer nijednu dobru ideju ne možete ostvariti bez kvalitetni ljudi“ ističe Jelena Vujanović. Po njoj to nisu shvatali ni Srđan ni Boško.

„Autoritet se stiče ličnim primerom, a ne funkcijom. Mislim da trenutno postoji sukob generacija, a ne toliko sukob politika, i da te neke generacije i dalje veruju u funkcije i neki zastareli način rada. Ljude zovu saborcima, a u stvari žele samo pratioce“

Pored politike video je pun anegdota sa Partizanove tribine i iz brojnih obilazaka Kosova i Metohije i govora na protestima širom Srbije.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

sr_RSSerbian