Fejsbuk zabranjuje da se govori o Spomen području Donja Gradina?

Javna ustanova „Spomen-područje Donja Gradina“ obavještava javnost da je fejsbuk stranica Javne ustanove „Spomen-područje Donja Gradina“ blokirana od strane fejsbuk administratora.

Njihovo saopštenje prenosimo u celosti:

Administratoru naše fejsbuk stranice, Marku Jankoviću koji je zaposlen u ustanovi, izbrisan je fesjbuk profil, sa obrazloženjem da objave koje su se nalazile na našoj fejsbuk stranici šire govor mržnje, vjersku netrepeljivost i ne pridržavaju se pravila fejsbuk zajednice.

Fejsbuk stranica Javne ustanove „Spomen-područje Donja Gradina“ pokrenuta je 12. maja 2020. godine sa ciljem da se javnosti približi rad ustanove. Na samom početku, prilikom pokretanja fejsbuk stranice, morali smo iz opisa izbaciti termin „ustaški zločin“ da bismo mogli registrovati stranicu. Kada smo 26. maja objavili tekst pod naslovom „Logorisanje i pljačka Srba iz Bosanske i Hrvatske Dubice maja 1942. godine“, 1. juna nam je blokirana stranica na 30 dana sa obrazloženjem da kršimo pravila fejsbuk zajednice. Nakon naše žalbe, istog dana smo dobili izvinjenje uz obrazloženje da su oni napravili grešku. Sljedećeg dana, za istu objavu, dobili smo novu blokadu od 30 dana, na koju smo se opet žalili i dobili ponovo izvinjenje uz isto obrazloženje.

U srijedu 3. juna za istu objavu i uz isto obrazloženje izbrisan je fejsbuk profil administratora fejsbuk stranice Javne ustanove „Spomen-područje Donja Gradina“, Marka Jankovića, čime je onemogućena dalja administracija nad fejsbuk stranicom Javne ustanove „Spomen-područje Donja Gradina“.

S obzirom da nam je trenutno onemogućen pristup fejsbuk stranici, obavještavamo javnost da smo u narednom periodu dostupni putem naše službene veb stranice https://www.jusp-donjagradina.org

JUSP DONJA GRADINA

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

sr_RSSerbian