Izbori su test poverenja i ocena rada partija – Anja Bukumira, SPS

Izbori u Srbiji se bliže, ali mnogima deluje da je rezultat već odavno poznat. Da li je to stvarno tako? Da li su teme ove kampanje važne građanima i šta možemo očekivati 21. juna, a šta dan posle? Na ova pitanja odgovorila nam je Anja Bukumira, mlada kandidatkinja na 40. mestu izborne liste „Ivica Dačić – Socijalistička partija Srbije (SPS) – Jedinstvena Srbija (JS) – Dragan Marković Palma“.

Anja Bukumira rođena je 11.11.1995. godine u Kraljevu. Diplomirala je na Fakultetu političkih nauka Univerziteta u Beogradu na modulu međunarodne studije s prosečnom ocenom 9,26.

Da li su teme koje se nameću u kampanji važne za život građana ili se rezultat izbora zna i kampanja je samo forme radi?

Socijalistička partija Srbije teži socijalno pravednoj, demokratski ustrojenoj i teritorijalno celovitoj Republici Srbiji. Za nas, socijaliste ideali slobode, jednakosti i pravde nisu predmet puke predizborne retorike već postulati političkog i društvenog delanja.

Izborni ciklus predstavlja test poverenja i ocenu efikasnosti političkih partija od strane biračkog tela.

Zbog čega bi se izborna „utakmica“ odvijala ukoliko bi rezultat iste bio unapred znan?

Šta očekuješ 21. juna?

Očekujem da će građanke i građani prepoznati kvalitet, učinak i postojanost koalicije Socijalistička partija Srbije – Jedinstvena Srbija.

Takođe, očekujem da će biračko telo podržati napore prvog potpredsednika Vlade i ministra spoljnih poslova, Ivice Dačića uperene ka očuvanju teritorijalnog integriteta i suvereniteta Republike Srbije.

Izbori – šta posle? Kako će izgledati politička scena i Srbija?

Paradoksalno je govoriti o postizbornom periodu tokom predizbornog ciklusa, a konačan sud o budućem državnom i političkom uređenju doneće građanke i građani 21. jun.

Pročitajte kako su na ista pitanja odgovorili mladi iz drugih političkih partija:

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

sr_RSSerbian