Prava politička borba će se voditi van institucija – Jovan Rančić, SSP

Izbori u Srbiji se bliže, ali mnogima deluje da je rezultat već odavno poznat. Da li je to stvarno tako? Da li su teme ove kampanje važne građanima i šta možemo očekivati 21. juna, a šta dan posle? Na ova pitanja odgovorio nam je Jovan Rančić, iz omladine Stranke slobode i pravde.

Jovan Rančić

Da li su teme koje se nameću u kampanji važne za život građana ili se rezultat izbora zna i kampanja je samo forme radi?

Moj utisak je da je rezultat ovih “izbora” odavno poznat i da se kampanje vode isključivo forme radi.

Kada pričamo o opcijama koje će na „izbore“ izaći, sa jedne strane imamo vlast u vidu Srpske napredne stranke koja se ponaša bahatije nego ikad, sa kampanjom baziranom isključivo na vrhovnom vođi i Socijalističke partije Srbije, koja u 2020. godini priča o NOB-u i Jugoslaviji.

Dok sa druge strane imamo pojedine opozicionare kojima su se, izgleda, osladili mandati i finansije i koji pričaju kako su, eto baš oni, bogom dani da sruše Vučićev režim.

Satelite vlasti i njihove kampanje ne bih ni komentarisao, s obzirom na to da se tu mogu čuti samo besmislice i da je njihova agenda jasna.

Šta očekuješ 21. juna?

21. juna očekujem lep nedeljni dan, savršen za odlazak na izlet u prirodu.

​Izbori – šta posle? Kako će izgledati politička scena i Srbija?

Posle izbora će se slika kompletne političke scene iskristalisati. Irelevantne političke opcije, kakvih u ovom „izbornom” ciklusu imamo mnogo, prestaće da postoje. Narodna skupština će biti srozana na još niže grane u odnosu na prethodni mandat.

Ona prava politička borba će se voditi van institucija i verujem da ćemo sledeće godine u ovo vreme imati te fer i poštene izbore nakon kojih ćemo diktaturi videti leđa.

Do tada, #Bojkot!

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

sr_RSSerbian