fbpx

Student Vuk Orović NA SLOBODI: Ovo je njegova poruka svima!

Student Vuk Orović uhapšen je tokom nedavnih demonstracija i neosnovano zadržan u zatvoru, zbog čega je pokrenut i apel za njegovo oslobađanje koji smo preneli na našem portalu. Ne samo da je neosnovano lišen slobode, već je istrpeo i medijski linč jer je u tabloidima zbog crnogorskog pasoša okarakterisan kao nekakav strani faktor i uticaj na protestima. On je juče pušten na slobodu, a svima koji su pratili ovaj slučaj obratio se na svojoj Fejsbuk stranici i njegov status prenosimo u celosti:

Obaveštavam sve one koji su pratili moj slučaj da sam tokom jučerašnjeg dana pušten iz Centralnog zatvora.

Dobro se osećam i nemam nikakvih fizičkih povreda.

Svi dokazi, kao i iskazi svedoka, idu u moju korist. Očekujem da veoma brzo stavimo tačku na ceo slučaj.

Tačno je da sam u ovom slučaju ja žrtva sistema. Niski ljudski i profesionalni kvaliteti brojnih predstavnika medija i javnih službenika nisu imali za cilj da blate samo mene, već i sav pošten svet u ovoj zemlji.

Velika šteta naneta je i srpskom narodu u Crnoj Gori. Za početak, očekujem izvinjenje celokupnom srpskom narodu u Crnoj Gori, mojoj porodici i meni.

Ja sam, na kraju krajeva, kolateralna šteta u ovoj situaciji. Našao sam se na pogrešnom mestu u pogrešno vreme i desilo se to što se desilo.

Hvala mojoj porodici na istrajnosti. Njihova snaga tokom ovom linča bila je na najvišem nivou. Hvala mojim advokatima – kumu Marko Pekić i Vladimiru Beladi. Hvala svima koji su mi pružali podršku. Naročito hvala Branislav Aleksić Aleksandar Radulović, Srđan Cvetković, Mirku Pešikanu, Aleksandru Vukmiroviću i Slobodan Vladusic, koji su tokom ovih nedelju dana dali sve od sebe da istina izađe na videlo.

Hvala i kolegama sa Pravnog koji su pružali podršku na različite načine. Pogotovo Lazaru Babiću, Aleksandru Stankoviću, Nemanji Vučkoviću i Dušanu Dačiću.

Na samom kraju, želim da pružim podršku svima koji su se našli u istoj poziciji kao i ja. Mnogi od njih prošli su, ni krivi ni dužni, kroz pravu psiho-fizičku torturu. Na kraju krajeva, oni su najveći junaci u celoj ovoj priči. Veliki pozdrav za Nemanju Lakića, Nenada Avramovića i ostale momke iz CZ-a koji su stoički prošli kroz ovu nepravdu.

Obaveštavaću vas o narednim koracima.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

sr_RSSerbian
sr_RSSerbian