Krivokapić, Bečić i Abazović POTPISALI SPORAZUM

Krivokapić, Bečić i Abazović potpisali su koalicioni sporazum. Osnov borba protiv korupcije. DPS i Milo Đukanović definitivno idu u opoziciju.

„Ako nas uhvatite u korupciji prijavite nas“, rekao je Krivokapić

Svaka borba protiv korupcije je borba za Crnu Goru, saopštio je nosilac liste koalicije „Za budućnost Crne Gore Zdravko Krivokapić.

On je to kazao na predstavljanju sporazuma kojim su se Krivokapić, lider koalicije „Mir je naša nacija“ Aleksa Bečić i lider koalicije „Crno na bijelo“ Dritan Abazović, između ostalog, obavezali da nova vlada neće pokretati nikakve inicijative ili postupke s ciljem izmjene državne zastave, grba i himne.

„Ako nas uhvatite u korupciji prijavite nas“, rekao je Krivokapić.

„Ovo se radi u interesu svih građana Crne Gore bez obzira na vjeru, naciju, politiku… Želimo da poštujemo sva prava a pogotovo ono esencijalno – njegovu slobodu“, kazao je on.

O Zakonu o slobodi vjeroispovijesti

„Poštujući evropske stanarde to ćemo uraditi i za ovaj zakon koji decidirano ne stoji u sporazumu ali mislim da je potpuno jasno da niko nema ništa protiv da bude donešen taj zakon, jedino je problem što ovaj sada ugrožava imovinu. Onaj ko ugrožava imovinu i ne omogućava najznačajnije pravo slobode pokazao je šta to znači. Ovo nije bilo pitanje referenduma koje je DPS htio da prikaže, već je pitanje druge stavke a to je borbe protiv organizovanog kriminala i korupcije koja je evidentna na svakom koraku. Daje nadu da mi kao nova vlast to možemo da promijenimo“, kazao je Krivokapić.

Bečić je rekao da sporazum sam po sebi govori više od bilo koje njihove rečenice.

„Istorijski rezultat pratila je i naša istorijska izjava produbljena ovim istorijskim sporazumom. Sporazum je najbolji odgovor na sve pokušaja podmetanja, manipulacija, stvaranja tenzija i pođela. On je potvrda da će nova demokratska vlast biti proevropska, prozapadna, procrnogorska, prograđanska. Spremna da služi Crnoj Gori i njenim građanima. Nema promjene već samo jačanja spoljnopolitičkog puta Crne Gore“, istakao je Bečić.

„Zacrtavanjem da ćemo poštovati Ustav i da nema promjene simbola a sa druge strane ispruženom rukom prema manjinskim narodima pokazujemo da nam nije samo cilj jačanje evropskog i evroatlanskog puta već i građanske Crne Gore“, dodao je Bečić.

Abazović je kazao da će buduća vlada imati podršku međunarodne zajednice.

„Buduća vlada mora da se posveti ekonomskom stanju u državi. „Čekaju nas veliki ekonomski i socijalni izazovi, nagomilani problemi, prazna kasa, borba protiv korupcije i kriminala. Buduća vlada ima zadatak da se najviše posveti tim pitanjima. Sa ovim umire svaka manipulacija DPS-a, svaki pokušaj analitičara, manipulacija. Odlučni smo da sprovedemo pomirenje i bavimo se pitanjima koja najviše opterećuju građane Crne Gore“, kazao je Abazović.

(Vijesti/ Hercegovac.net)

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

sr_RSSerbian