Ograničavanje rijaliti programa je VELIKA POBEDA, sledi protest studenata zbog školarina

Na sednici REM-a usvojen je predlog za ograničavanje rijaliti programa u periodu od 6 do 23 časova, a mejl koji potpisuje Savo Manojlović i tim Kreni-promeni, koji su i predvodili kampanju za ograničavanje rijalitija, prenosimo u celosti:

Nakon 2 godine predanog rada, preko 200 volontera, protesta, nekoliko desetina performansa, stotine javnih nastupa, predlaganja zakona i sakupljanja 42.852 potpisa u 7 dana za narodnu inicijativu, više peticija (ukupno sakupljeno preko 130.000 potpisa) nalazimo se na pragu velike istorijske pobede.

Najveću zaslugu za ovu pobedu u REM-u dugujemo Slobodanu Cvejiću i Juditi Popović koji su zvanični podnosioci predloga, a koji su pre toga zvanično u medijima podržali našu inicijativu. Takođe su bili učesnici naše online javne rasprave i bez bilo kakvih kalkulacija su u startu se zalagali za ograničavanje rijaliti programa. 

Ovim borba ne prestaje, tražićemo da pored odluke REM-a o ograničavanju rijalitija zakonom uvedemo obavezu sa minimalno propisanim programom za decu, naučnim i kulturnim programom. A svakako je potrebno da navedena odluka bude konkretizovana kroz formu pravilnika. Imamo spremne korake čim se formira nova Vlada. Obaveštavaćemo te o njima.

Ovu pobedu nije mogao izneti jedan čovek, niti jedna organizacija, mogli smo samo svi mi zajedno. Hvala vam što ste delili peticije, dolazili na proteste, online akcije i podržavali. Nastavljamo borbu za bolju Srbiju. Zajedno! 

Savo Manojlović i tim „Kreni promeni“

p.s. Troje studenata koji su činili liderski tim ove kampanje i učestvovali u svim našim akcijama Kristina, Nataša i Nikolaorganizuju sa svojim kolegama studentima u četvrtak  u Beogradu kod Platoa 24. septembra veliki studentski protest solidarnosti zbog nezakonitih školarina. Ako želite dođite da podržimo budućnost Srbije koja je predvodila ovu borbu za ograničavanje rijaliti programa.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

sr_RSSerbian