„Glasno za omladinu“ posle “kuka dobrote” za siromašne postavlja i “posude dobrote” za životinje

UG „Glasno za omladinu“ će, nakon uspešno sprovedene akcije za pomoć ljudima koji su na ulici i koji nemaju za osnovne životne namirnice, u toku ove nedelje postaviti i „posude dobrote“ i „kućice dobrote“ za pse lutalice u Boru.

Podsećamo ovo udruženje je pokrenulo akciju „Kuke dobrote“ koja je podrazumevala postavljanje obeleženih mesta na koja oni koji imaju viška hrane, odeće i drugih potrepšina iste mogu ostaviti onima koji nemaju. Kako ističu „Kuke dobrote“ su zaživele i uvek su pune zbog čega su jako srećni, pa su odlučili da pokrenu i akciju za životinje.

FB Glasno za omladinu

„Psi koji su gladni su i vrlo često agresivni i zbog toga napadaju naše sugrađane. Kako bismo donekle to sprečili odlučili smo da širom grada postavimo posude, gde bi naši sugrađani višak hrane odlagali u tim posudama koje će uglavnom biti postavljene pored kontejnera. Pozivamo i sve ostale sugrađane da se priključe akciji i postave posude gde misle da treba da budu postavljene . “ – ističu iz UG „Glasno za omladinu“.

Takođe sugrađanima proslećuju link sa objašnjenjem kako napraviti privremenu kućicu za pse za svega 300 dinar, što može pomoći ovim životinjama u hladnim danima: https://www.gradnja.rs/kako-napraviti-privremenu-kucicu-za-pse-za-samo-300-dinara/❗

„Ovo je ujedno i apel gradskoj vlasti da što pre izgradi azil za pse, jer novac koji su izdvojili za ujede pasa lutalica u 2018. i 2019. godini iznosi 161.411.666,17 dinara što je sramno!“- kažu iz ovog udruženja.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

sr_RSSerbian