Ranko Radović (Dveri): Alarmantno stanje za porodice u Srbiji poziva na protest 15. maja

Srpski pokret Dveri nedavno je predstavio program socijalne i porodične politike, a funkcioneri ove stranke najavljuju protest 15. maja na Svetski dan porodice, kako kažu u najavi „zbog odnosa ove vlasti prema svim našim porodicama“. O tome šta je suština tog protesta i da li u novom programu socijalne i porodične politike Dveri ima nešto zaista novo razgovarali smo sa predsednikom omladine ove stranke, Rankom Radovićem.

Foto: Dveri.rs

On ističe da je 15. maj simboličan datum jer se tadsa obeležava Svetski dan parodice, a kako kaže “Srpski pokret Dveri je jedina politicka organizacija iz Srbije koja je član Svetskog kongresa porodica i koja baštini porodičnu politiku kao bazičnu od svog ulaska u politički život naše zemlje, a koja se slobodno može nazvati i brendom Dveri.”

Cilj protesta i odnos prema Zakonu o istopolnim zajednicama

Kako istiće Radović, cilj protesta je da se ukaže na alarmantno stanje u kome se nalaze sve naše porodice, kao i društvo i država u celini, ali i da se ponude konkretna rešenja i izlaz iz krize. “Takođe, još jedan u nizu razloga  za protest je i najava donošenja tzv. Zakona o istopolnim zajednicama koji će zapravo biti paravan za legalizaciju homoseksualnih brakova i usvajanje dece od strane istih kao i redefiniciju Ustava Srbije. Pandemija korona virusa je razotkrila realnost u kojoj živimo, a koja nema veze sa  kvazi Eldoradom koji trenutna autokratska i kriminalna vlast predstavlja i promoviše. Kao narod i država, ugroženi smo zdravstveno, ekonomski, finansijski, bezbednosno, biološki, duhovno itd..”- smatra predsednik omladine Dveri.

Po njegovim rečima vlast ogrezla u kriminalu i korupciji, sa razorenim institucijama i uz pomoć medijskog mraka mora biti smenjena, a pored toga Dveri ističu i neophodnost  promene kompletnog korumpiranog političkog sistema.

“Imamo jasan program i rešenja za brojne probleme sa kojima se suočavaju naši građani, imamo ideologiju od koje ne odstupamo više od dve decenije i činjenicu da nismo nikada bili na vlasti, ali i kadrove koji na delu mogu sprovesti promenu sistema. Pozivamo sve ljude u Srbiji da se 15 maja okupimo ispred Narodne skupštine i pošaljemo jasnu poruku da nećemo dozvoliti da nam politički preletač Gordana Čomić sa svojim šefom i vođom AVačkog klana menja identitet i ugrožava tradicionalne porodične vrednosti našeg naroda. Svi zajedno – za Sve nase porodice.” – poručuje Ranko Radović.

Razlika između socijalne i porodične politike

Na pitanje šta je suština programa socijalne i porodične politike Dveri, Radović odgovara da najpre treba reći da Dveri jasno razlikuju porodičnu od socijalne politike i da na tome insistiraju.

“Ministarstvo za porodicu bi u budućoj Vladi Srbije bila Krovna institucija za rešavanje gorućeg problema, a to je svakako pad nataliteta i odliv mladih ljudi iz zemlje. Naravno, tu su i druge, brojne teme koje se tiču porodične politike. Delokrug socijalne politike je svakako uži i odnosi se na ranjive društvene grupe i rešavanje njihovih specificnih problema. Biološka obnova Srbije mora biti apsolutni prioritet nove, ali i svake buduće vlasti ako želimo da kao narod opstanemo u 21 veku.”- zaključuje predsednik omladine Dveri.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

sr_RSSerbian