Ko bi to ratovao u BiH?

Ko to priziva rat u BiH? – Gori od korumpiranih i političara koji su nas doveli do prosjačkog štapa samo su oni koji govore da bi prvi uzeli pušku da se sutra zapuca ali i svi oni koji direktno ili indirektno prizivaju sukobe.

Prvo, oni to govore zato što i sami znaju da od rata neće biti ništa ali eto, treba galamiti – bosančiti/srbovati, dizati tenzije da se „ućari“ koji glas a drugo, čak i da se zapuca, takvi nikada ne bi vidjeli niti pušku niti front već bi iz udobnosti vlastitog doma ili fotelja u koje su zasjeli, posmatrali kako gine seljak, student, brat(…).

Istovremeno, takvi nastupi i retorika samo će ubrzati proces raseljavanja sa ovih prostora a mlade ljude već sada ne zanimaju ni Bosna ni Republika Srpska već kako praživjeti odnosno, evakuisati se odavde. Niti jedna od njih, ni RS ni BiH, osim 25 godina života pod permanentnom tenzijom i nestabilnošću, konstantne priče o devedesetima, brojanju žrtava i krvnih zrnaca, siromaštva, totanog institucionalnog rasula i mjesečne plate jednake jačoj dnevnici američkog konobara, apsolutno ništa nije ponudila. Pa dokle više?

Uništili ste nam djetinjstvo, uništili ste nam mladost a na kraju i budućnost – do te mjere da moramo tražiti jake razloge da ostanemo ovdje a njih je, svakim danom sve manje. Zbog vas! Da, zbog vas!


Političari su sramota ove zemlje


Nakon svega, usuđujete se da pominjete rat, puške, borbe za ovo ili ono. Vi ste najveća sramota ove zemlje! Nemate pravo da se javljate jer ste nas vi svi, bez izuzetka, i vlast i opozicija, svako na svoj način, doveli tu gdje smo sada – u totalnom beznađu i bezidejnosti.

Samo, ono što ne mogu da shvatim jesu mediji koji takvim pojedincima uopšte daju medijski prostor. Da je države i sreće kao što nije, takvi se ne bi mogli približiti ni dvorištu televizije a kamoli dobiti medijski prostor ali, to je opet neka druga tema.

Naslovna foto: Istok.rs

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

sr_RSSerbian