NELA MIHAILOVIĆ: KADA JE PORODICA POČELA DA SE RASPADA, POČELO JE DA SE RASPADA SVE OKO NAS

Svako ima izbor da sluša i gleda šta hoće, ipak, ne mogu da se pomirim sa činjenicom da nam je estrada ušla i u gramatiku…“, rekla je za Novosti Nela Mihailović, glumica Narodnog pozorišta.

Foto: Promo, Novosti

Ako ova zemlja preživi, preživeće upravo zbog časnih i čestitih koji plate račune, pa šta im ostane. Veruju da prvo treba da ispune obaveze prema državi, a tek onda očekuju neka prava. Celog života se žrtvuju zbog ideala u koje veruju. Danas to zvuči arhaično, malo je takvih ljudi“, rekla je glumica Nela Mihailović za Novosti.

Ona priznaje da razume model patrijarhalne porodice na kojem je, delimično, zasnovana i priča o „Balkanskom špijunu“, budući da je i sama, kako kaže, rasla u takvoj.

Žene su bile stubovi sistema, jezgro društva. Kada je porodica počela da se raspada, počelo je da se raspada sve oko nas. Urušili su se svi autoriteti – u kući, školi, društvu. Imam ćerke od deset i dvanaest godina, borim se da očuvam sličan porodični model. Ali nije lako u vreme kada se punoletstva slave kao svadbe, a o poklonima i da ne govorim. Oko nas je invazija mladih devojaka sa ogromnim usnama, grudima, zadnjicama. Živimo u doba invazije plastične hirurgije, zamke i prepreke u odgajanju dece su na svakom koraku“, rekla je Nela Mihailović

Ona nije propustila priliku da uporedi period svog odrastanja sa odrastanjem njenih ćerki, te uoči razlike u društvenim i kulturnim vrednostima.

Danas živimo u dobu društvenih mreža i virtuelnog sveta, što je velika opasnost za pogrešno odrastanje. Stanujem u naselju u kojem se deca i dalje igraju u dvorištu, umesto da stalno sede sa mobilnim telefonom i za kompjuterom. Zato i ne želimo da se selimo iz kraja. Još se sećam kako sam u Valjevu beskrajno uživala u igri s decom. Danas moja ćerka, dve godine mlađa od sestre, ne može da nasledi ni njene knjige jer se svake godine menjaju udžbenici. U vreme mog školovanja nisu se menjali godinama, a kao što su bili ’stabilni’ udžbenici, bile su i neke druge vrednosti. Svako ima izbor da sluša i gleda šta hoće, ipak, ne mogu da se pomirim sa činjenicom da nam je estrada ušla i u gramatiku…“, zaključila je glumica.

Novosti.rs

Teks preuzet sa portala hercegovac.net

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

sr_RSSerbian