Aleksandar Đokić: Evo kome će smena ministra Leposavića naneti najviše štete

Najavljena smena ministra pravde u Vladi Crne Gore, Vladimira Leposavića (zbog njegove izjave da je „spreman da prizna da se u Srebrenici dogodio genocid kad se to i nedvosmisleno utvrdi“), izazvala je žestoko negodovanje javnosti. Kome će ova smena, ako do nje dođe, naneti najviše štete? O tome piše Aleksandar Đokić.

Očito da njegovu smenu traže lideri URA-e, oni su eksponent neoliberalne ideologije u ovoj prelaznoj vladi i cilj im je da stranim faktorima dokažu lojalnost.

Ovim potezom Dritan Abazović i zapadni centri moći koji ga podržavaju uspeće samo u tome da mnogostruko ojačaju političke pozicije DF-a.

URA-ini pritisci ponajviše štete premijeru Zdravku Krivokapiću i indirektno Demokratama, mada će aktuelni premijer podneti najveću političku štetu od ovog poteza.

Ministar Leposavić je jedna od retkih ministara u novoj vladi koji odgovara srpskom biračkom telu i njegova smena će biti dožviljena, i s pravom, kao nastavak progona Srba u Crnoj Gori.

Vlada će najverovatnije nastaviti da postoji i neće biti rušena na ovom pitanju, jer to ne odgovara nijednom njenom elementu (premijeru Krivokapiću, DF-u, Demokratama i URA-i), a išlo bi na korist isključivo Milu Đukanoviću i DPS-u.

Zaključak je da je posle ovoga ovu vladu teško podržavati, a nikako voleti. Ona je prelazna i ima jedan jedini cilj, a to je smena režima Mila Đukanovića. Što pre do toga dođe, pre ćemo moći da se oprostimo od ovog sastava vlade, čiji su akteri svi u međusobnom konfliktu.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

sr_RSSerbian