fbpx

Anja Bukumira (SPS): Očuvali smo politički identitet

Prošlo je mesec dana od izbora u Srbiji. Koliko se izmenila politička scena, kako će izgledati vlada i kakvi su odnosi SPS i SNS, pitali smo Anju Bukumiru, mladu poslanicu Socijalističke partije Srbije.

Da li si zadovoljna rezultatima i sta se promenilo na politickoj sceni Srbije?

Izborni rezultat nije znatno izmenio konstalaciju političke moći. S jedne strane, Srpska napredna stranka pokazala se dominantnim akterom u političkom životu Srbije. S druge strane, izuzev Socijalističke partije Srbije, većina stranaka našla se na rubu „čistilišta“.

Ponosna sam što smo u eri „cunamija“ jedini očuvali politički identitet, partijski integritet i podršku biračkog tela. Postignut, dvocifreni rezultat kvalifikovao nas je „vice šampionima“ izborne „utakmice“. Položili smo test poverenja građana i građanki što predstavlja pozitivnu ocenu rada naše partije koji je uvek bio državotvoran.

U toku su pregovori oko formiranja vlade, gde vidis SPS u buducnosti i kako vidis odnos sa SNS?

Apsolutno sam saglasna sa iznetim stavovima predsednika partije Ivice Dačića, te Socijalističku partiju Srbije u budućnosti vidim na istoj poziciji kao i do sada.

Što se tiče odnosa sa Srpskom naprednom strankom, smatram da smo u prethodnih osam godina postigli vidljive rezultate sa našim koalicionim partnerom i nadam se da ćemo i u budućnosti nastaviti zajedničku borbu za stabilnu i jaku Srbiju. Svakako, ovakva odluka ne zavisi isključivo od Socijalističke partije Srbije, već i od stava Srpske napredne stranke.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

sr_RSSerbian
sr_RSSerbian