Ivan Gajić: Nova ekološka taksa guši preduzetništvo

Predsednik Omladine Narodne stanke Ivan Gajić izjavio je da, u jeku pandemije virusa Kovid-19 sutra, 31. jula, ističe rok do kada su svi poslodavci dužni da se prijave za plaćanje ekološke takse koja predstavlja novi namet Ministarstva zaštite životne sredine. Kako je naveo, ovaj „parafiskalni trošak“ samo je još jedan u nizu kojim se guši gotovo svaki oblik preduzetništva u Srbiji.

„Da se ne radi o spremnosti za rešavanje ogromnih ekoloških problema sa kojima se naša država suočava, već o novom trošku jasno se vidi iz činjenice da će on pogoditi čak i udruženja građana koja većinski nemaju nikakve prihode, kao i servisni segment privrede, poput advokata i IT stručnjaka koji, suštinski, ni na koji način ne zagađuju prirodnu okolinu svojim poslom“, naveo je Gajić.

Gajić je istakao da bi ekološku taksu trebalo da plaća Skupština grada Beograda i Goran Vesić, jer su oni ti koji su tokom ovog mandata „objavili rat zelenilu“ u Beogradu i u ovom trenutku svim silama pokušavaju da poseku stabla na Košutnjaku.

On je pozvao aktuelnu vlast da prestane sa terorom nad malim i srednjim preduzećima naročito IT sektora koji je trenutno jedina nada mladima za normalan život u Srbiji. Takođe, dodao je i da se ekološkim problemima moramo baviti sistematski i tokom cele godine, a ne da nakon hektara posečene šume svake godine susrećemo sa ogromnom zagađenjem i praznim obećanjima kako će to biti promenjeno.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

sr_RSSerbian