Olimpijada na kojoj NAŠI TAKMIČARI dominiraju održana ONLAJN. Ko su ZLATNA DECA SRBIJE?

Evropska matematička olimpijada za devojke trebalo je da se održi od 15. do 21. aprila u Holandiji. Međutim, zbog proglašenja pandemije, ovo Međunarodno takmičenje organizovano je onlajn i učestvovali su timovi iz 53 države, a predstavnice Srbije osvojile su ČAK ČETIRI MEDALJE.

Tim Srbije su činile četiri učenice Matematičke gimnazije i dva lidera – lokalna organizatora. Učenice su postigle izvanredan rezultat. Osvojile su tri zlatne i jednu srebrnu medalju:

Jelena Ivančić – zlatna medalja
Irina Đanković – zlatna medalja
Milica Vugdelić – zlatna medalja
Milja Jovanović – srebrna medalja.


Lideri tima i lokalni organizatori su: dr Miloš Stojaković i dr Sonja Čukić.

Jeleni Ivančić, učenici četvrtog razreda Matematičke gimnazije, ovo je četvrta zlatna medalja na ovom prestižnom međunarodnom takmičenju.

Kada smo Aleksa Milojević, Pavle Martinović i ja na Međunarodnoj matematičkoj olimpijadi osvojili tri zlata, mnogi učesnici su se pitali odakle dolazimo. U ukupnom skoru, kad se gleda državna konkurencija, mi smo uvek dobro plasirani. U Rumuniji smo, recimo, među 20 najboljih zemalja bili drugi. Sada se zna da je Srbija jaka, a ranije to nije bio slučaj. Ponosni smo kada izađemo sa našom zastavom na binu. Ne bude mi žao što smo mala i siromašna zemlja, jer ima razloga što smo takvi. Ne bude mi žao, jer ipak uprkos svemu i dalje imamo jako dobre i izvanredne ljude koji postižu dobre rezultate – rekla je Jelena nedavno za sajt Priče sa dušom.

Tim Matematičke gimnazije je u ekipnom plasmanu osvojio drugo mesto (iza ekipe Ruske Federacije).

Čestitamo!

Izvor: Matematička gimnazija – Beograd

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

sr_RSSerbian