„Ako svi radimo na sebi, možemo doprinijeti društvu“ – Bojan Kovačević, najbolji mladi fizičar Srpske

„Mnogo je bitan naučni, tj. inovativni način razmišljanja. Da se jedan čovek razvije u jednu jedinku koja je prije svega zdrava, a koja takođe može koristiti društvu i sredini.“- smatra Bojan Kovačević, najbolji mladi fizičar Republike Srpske.

"Ako svi radimo na sebi, možemo doprinijeti društvu i svi zajedno prosperirati"
Bojan Kovačević

Dnevni listi Kurir preneo je na svom sajtu pre nekoliko meseci priču o mladom naučniku iz Republike Srpske, koji je bio tema i na javnom servisu RTRS.

Dvadesetčetvorogodišnji diplomirani fizičar Bojan Kovačević iz Foče, godinu dana je mlađi od Studijskog programa fizika Prirodno-matematičkog fakulteta u Banjaluci. Diplomiravši sa prosekom ocena 9,96, upisao se zlatnim slovima u istoriju fizike Republike Srpske, kao najbolji student od osnivanja studija, prenosi RTRS.

Bojan Kovačević: Fiziku sam zavoleo kao osnovac

„Mnogo je bitan naučni, tj. inovativni način razmišljanja. Da se jedan čovek razvije u jednu jedinku koja je prije svega zdrava, a koja takođe može koristiti društvu i sredini. Jer jedino na taj način, ako svi radimo na sebi, možemo doprineti društvu i svi zajedno prosperirati“, kaže Bojan, prenosi RTRS.

Najbolji fizičar Srpske i dalje uči. U očekivanju zaposlenja, veruje u budućnost mladih naučnika i omiljene fizike.

„Plan je da završim master studije koje sam upisao. Voleo bih da se u budućnosti bavim popularizacijom nauke, da što više mladih uključim u nauku i pokažem da fizika nije bauk“, dodaje Bojan.

Kovačevića od detinjstva prati još jedan talenat. Objašnjava da fuzija nauke i umetnosti, u harmoniji, od naučnika pravi umetnika i obratno.

Banjalučki univerzitet nagradio ga je Zlatnom značkom sa likom Nikole Tesle.

Pročitajte još:

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

sr_RSSerbian