MLADI KOJI SE BORE ZA SVOJ KRAJ: Medicinski aparati od 5000e za bolnicu u Pasjanu

Mladi iz humanitarne organizacije Kosovsko Pomoravlje donirali su juče tri aparata za opremanje bolnice i porodilišta u Pasjanu. Bolnici su isporučena dva aparata, pacijent monitor i EKG, dok je u porodilište stigao novi pulsni oksimetar za bebe. Ukupna vrednost donacije iznosi 5000 hiljada evra, a novčana sredstva obezbeđena su zahvaljujući Sandri Janićijević i Goranu Mekiću iz Izraela i Violeti Zafirovski čija je pomoć poslata iz Švajcarske.

„Članovi organizacije Kosovsko Pomoravlje su, u ime zaposlenih, ali i svih korisnika zdravstenih usluga opšte bolnice u Pasjanu, izrazili veliku zahvalnost dobrotvorima iz dijaspore, koji su ovim humanim gestom pružili značajnu pomoć i podršku Srbima koji žive u Kosovkom Pomoravlju. Bolnica u Pasjanu jedina je zdravstvena ustanova u Kosovskom Pomoravlju pod okriljem Ministarstva zdravlja Republike Srbije i kao takva predstavlja jedan od stubova opstanka srpskog stanovništva na jugu Kosova i Metohije.“ – piše na sajtu ove organizacije.

Mladi iz organizacije Kosovsko Pomoravlje

Organizacija Kosovsko pomoravlje je u okviru akcija nekoliko puta prikupljala sredstva za pomoć porodilištu u Pasjanu, kao podsticaj mladima da zasnivaju porodice i ostaju na Kosovu i Metohiji. Porodilište u Pasjanu je stožer opstanka srpskog naroda u Gnjilanskom okrugu, a ova oblast je i jedan od retkih delova Srbije koji i pored teških životnih okolnosti, beleži pozitivan prirodni priraštaj.

Još jedna lepa vest je da su od početka pandemije, u porodilištu u Pasjanu rođene 22 bebe. Lekari svakodnevno brinu o majkama i novorođenčadima i zahvaljujući njihovoj požrtvovanosti, uslovi u porodilištu su na vrlo visokom nivou.

Osnovni cilj Humanitarne organizacije „Kosovsko Pomoravlje“ jeste pružanje humanitarne pomoći najugroženijim srpskim porodicama na prostoru Kosova i Metohije kao i preduzimanje raznih drugih aktivnosti koje doprinose poboljšanju kvaliteta života u srpskim sredinama na Kosmetu. „Deca nas ohrabruju da nastavimo sa radom i obavezuju da neprekidno širimo humanost, ljubav, solidarnost i toleranciju boreći se za bolje uslove života i poštovanje jednakosti i ljudskih prava svih koji žive na Kosovu i Metohiji.“ – kažu iz ove organizacije

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

sr_RSSerbian