Ova devojka je dobitnik nagrade za najbolji master rad iz oblasti molekularne biologije

Valentina Cmiljanović, master biolog-molekularni biolog, dobitnica je nagrade Fondacije dr Goran Ljubijankić za najbolji master rad iz oblasti molekularne biologije za 2019. godinu.


Valentina je završila master studije biologija-molekularna biologija na Prirodno-matematičkom fakultetu Univerziteta u Kragujevcu i odbranila završni rad pod naslovom „Uloga interleukina-6 u redoks ravnoteži i migracionom profilu ćelija humane placente u uslovima hemijske hipoksije” u decembru prošle godine pod mentorstvom doc. dr Miloša Matića.

Nagradu je dodelio Upravni odbor Fondacije na Institutu za molekularnu genetiku i genetičko inženjerstvo (IMGGI). U konkurenciji za nagradu je bilo 14 master radova.

Na sednici Fonda za mlade talente Republike usvojena je i preliminarna lista kandidata koji ispunjavaju sve uslove konkursa za stipendiranje do 950 najboljih studenata završnih godina osnovnih akademskih studija i do 460 studenata završnih godina master akademskih studija sa visokoškolskih ustanova čiji je osnivač Republika, za školsku 2019/20. godinu.

Izvori: Brainz tv, RADIO TELEVIZIJA KRAGUJEVAC

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

sr_RSSerbian