Studenti iz Beograda i Banja Luke donirali pomoć za decu s Kosmeta

Članovi humanitarne organizacije Kosovko Pomoravlje danas su, uoči velikog praznika Vidovdana, posetili vrtić „Kolibri“ u Partešu i tom prilikom donirali aparate za opremanje kuhinje u okviru vrtića, a decu koja u njemu borave, obradovali novim igračkama. Sredstva za realizaciju današnje akcije, omogućena zajedničkom donacijom studenata Fakulteta političkih nauka iz Beograda i njihovih kolega sa Fakulteta političkih nauka iz Banja Luke.

Svojim zalaganjem, mladi iz Beograda i Republike Srpske, pokazali su da radoljublje i briga o svom narodu, prevazilaze sve teškoće i ograničenja sa kojima se trenutno suočavamo, zbog mnogih političkih i društvenih okolnosti. Oni su u poslednjih nekoliko meseci, u okviru akcije „Osmeh za Kosmet“, koju već više godina sprovodi studentska organizacija Srpski politički forum, prikupljali novčana sredstva za pomoć srpskom narodu na Kosovu i Metohiji. Tom prilikom je u Beogradu i Banja Luci, organizovano više humanitarnih događaja kulturog, obrazovnog i zabavnog karaktera, posvećenih srpskom kulturnom i istorijskom nasleđu na Kosmetu.

Današnjom akcijom potrudili smo se da poboljšamo uslove za rad vrtića Kolibri i da decu koja u njemu borave, obradujemo novim igračkama. Važno nam je da svojim radom neprekidno pomažemo da deca sa Kosova i Metohije odrastaju u lepšem i zdravijem okruženju i da neguju rodoljublje, drugarstvo i nesebičnost. Zbog toga smo izuzetno ponosni što su sredstva za realizuaciju današnje akcije, pristigla kao zajadenička donacija studenata Fakulteta političkih nauka iz Beograda i studenata Fakulteta političkih nauka iz Banja Luke. U ime Humanitarne organizacije Kosovsko Pomoravlje zahvaljujemo se našoj braći iz Beograda i Republike Srpske za brigu iskazanu prema svom narodu na Kosovu i Metohiji i na tome što su nas svojim zalaganjem podsetili na ono najvažnije: Dok je sloge, nema granica!„, kazala je Jovana Jovanović iz H.O. Kosovsko Pomoravlje

Izvor: Sajt H.O. Kosovsko Pomoravlje

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

sr_RSSerbian