NEMANJA IMA VELIKO SRCE: Za Gavrilovu pobedu ide peške od Kraljeva do Kosovske Mitrovice

KAKO bi pomogao u prikupljanju novca namenjenog za lečenje osmomesečnog Gavrila Đurđevića iz Kragujevca koji boluje od retke i progresivne neuromišićne bolesti – spinalne atrofije tip 1, Nemanja Nikolić (25) iz Kraljeva krenuo je u humanitarni marš od grada na Ibru do Kosovske Mitrovic.

Foto: Goran Šljivić, Novosti

Krećući se pešice Ibarskom magistralom, ovaj mladić koji je rođen na Kosovu, a danas živi u Kraljevu, želi da animira sve ljude dobre volje da svojim prilozima ili SMS porukama pomognu da mališan iz Kragujevca na vreme primi veoma skupu terapiju.

– Osećao sam da ovo moram da uradim, da pokušam i na ovaj način da pomognem malom Gavrilu. Do sada sam prevalio oko šezdeset kilometara i u novcu prikupio oko 100 evra, a nadam se i doprineo brojnim SMS porukama. U tradiciji našeg naroda je da pomože u nevolji, verujem da ćemo i ovoga puta svi zajedno pomoći ovom mališanu da ima lepo i srećno detinjstvo – kaže Nemanja Nikolić koga smo u nedelju pre podne zatekli na Ibarskoj magistrali, nedaleko od rudarske varošice Ušće u klisuri Ibra, šezdesesetak kilometara od Kraljeva.

Prema njegovim rečima, cilj dnevne etape je da stigne do Raške, a potom u sredu ili najkasnije u četvrtak i do Kosovske Mitrovice.

– Sve zavisi od toga koliko me i kako noge budu služile – dodaje ovaj hrabri i humani mladić.

– Imam snage i verujem u sebe, kao što verujem da ovaj moj poduhvat ne ostaje neprimećen. Sve za našeg malog Gavrila! Sve za ovog mališana!

Izvor: Novosti

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

sr_RSSerbian