PONOS REPUBLIKE SRPSKE: Veliki naučnik iz malog Bratunca

Mitar Simić iz Bratunca, docent je na Elektrotehničkom fakultetu Univerziteta u Banjaluci i predavač na drugim visokoškolskim ustanovama.

Simić je angažovan kao predmetni nastavnik na Mašinskom, Prirodno-matematičkom i Elektrotehničkom fakultetu Univerziteta u Banjaluci, na sva tri ciklusa studija. Boravio je kao gostujući istraživač na Univerzitetu u LJubljani i Tehničkom univerzitetu u Jašiju.

Objavio je više od 30 naučnih radova, od kojih 10 u vrhunskim međunarodnim časopisima sa impakt faktorom, a koautor je i jedne naučne monografije iz 2020. godine čiji je izdavač Univerzitet u Banjaluci.

Mitar Simić dobitnik je nagrade za mlade naučnike Dunavske regije za 2020. godinu, koju mu je dodijelilo Federalno ministarstvo za obrazovanje, nauku i istraživanje Austrije u saradnji s Institutom za Dunavsku regiju i centralnu Evropu.

Ovom nagradom, oni koji je dodjeljuju, žele da istaknu naučni rad i talenat mladih istraživača, povećaju vidljivost naučne zajednice u regiji i podstaknu mlade naučnike da istraže teme koji su specifično vezane za Dunavsku regiju.

Mitar potvrđuje da iza svakog uspjeha leži mnogo truda i zalaganja, ali i ljubavi prema nauci, koja to sve pokreće.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

sr_RSSerbian