Petar Nenadić: Igraću dok me lopta bude nosila (INTERVJU)

Petar Nenadić, rodjen je 1986.godine u Beogradu. Rukometaš kog od milja zovu i Petar Pan govorio je za Instagram stranicu Rukometne legende Beograda o svom životu i karijeri.

Petar Nenadić

*DA LI SI ODMAH IZABRAO RUKOMET ZA SVOJ SPORT ILI SI TRENIRAO JOŠ NEKI?

-Da, odmah sam izabrao rukomet. Ceo kraj je igrao rukomet i cela porodica, otac, stric, pa tako sam i ja odlučio.

*IGRAO SI SA ZVEZDOM LIGU ŠAMPIONA, U SVOM GRADU I OSVAJAO TITULE. KAKO GLEDAŠ NA TAJ PERIOD?

-Sa Zvezdom sam doživeo jedan od najlepših početaka za svakog mladog sportistu. Osvajati titule, igrati ligu šampiona, biti kapiten sa 18 godina je neprocenjivo i veliko iskustvo. Igrati u takvom klubu, u to vreme i u toj ligi, pred punim tribinima, to je neverovatno.

*DA LI SMATRAŠ DA SE ODLAZAK U BARSELONU DESIO PRERANO I DA LI JE MOGUĆE REĆI „NE“ TAKVOM GIGANTU?

-Odlazak u Barselonu nije bio preran sigurno, jer Barsa ne zove dva puta, ali sam imao nesreću da mi je loše bila uradjena operacija kolena što je utvrdjeno tek kasnije.

*NAKON BARSE, NAREDNE 4 GODINE SI PROVEO U PIK SEGEDU I HISTELBROU (PO DVE U OBA KLUBA), DA LI SI SE TU VEĆ FORMIRAO U IGRAČA SPOSOBNOG ZA NAJVEĆA DELA?

-Ne. Seged mi je dao veliku šansu da me vrati u rukomet posle godinu i po dana neigranja. Tu sam imao Vanju Bankovića sa kojim sam se oporavljao. Al’ sigurno da je Histelbro bio najbolji potez. Odlazak u drugu zemlju, kulturu i sklanjanje od balkanskih priča i tračeva. Trebao mi je mir i rukomet, a u Danskoj sam to imao.

*SA STRANE DELUJE DA SE CELA PRIČA NAJVIŠE ZAVRTELA ODLASKOM U VISLU IZ PLOKA, DA LI I TI GLEDAŠ TAKO NA TO?

-Visla je bila idealna. To je jedan odličan klub i u to vreme smo imali odličnu ekipu. Jedne sezone smo stigli do 1/8 finala Lige šampiona.

*FUKSE BERLIN PREDSTAVLjAO JE TRANSFER KARIJERE DO ODLASKA U VESPREM.SA BERLINCIMA SI BIO NAJBOLjI NA SVETU I TO DVA PUTA, TAKODjE SI OSVOJIO EHF KUP. KAKO GLEDAŠ NA PERIOD PROVEDEN U BERLINU?

-Berlin je bio pogodak karijere. Nadmetanje u najboljoj ligi na svetu je najveći izazov.Igranje svaka tri dana pred punim halama i svaka utakmica do zadnjeg minuta je izazov za svakog. Svako mora da prodje bundes ligu…Berlin je jedan fantastičan klub sa kojim sam osvojio mnogo toga i mnogo mi je dao!

*ZAPRAVO KRUNA TVOJE KARIJERE JESTE VESPREM. GIGANT OD KLUBA. SA NJIMA SI UZEO SVE DOMAĆE TROFEJE, SEHA LIGU, ALI TI TROFEJ LIGE ŠAMPIONA IZMIČE. ŠTA JE TO ONO „MALO“ ŠTO FALI DA BI VESPREM UZEO TROFEJ LIGE ŠAMPIONA?

-Vesprem je klub koji zaslužuje da osvoji ligu šampiona.Ja se nadam da će to uspeti ovoj generaciji…

*NA LIČNOM PLANU SI OSTVARIO SVE ŠTO MOŽE DA POŽELI JEDAN SPORTISTA.BIO SI PRVI STRELAC BUNDES LIGE, NAJBOLjI IGRAČ EVROPE. DA LI BI OSVAJANjE LIGE ŠAMPIONA PREDSTAVLjALO OSTVARENjE SNA?

-Liga šampiona je svakako kruna i zatvaranje kruga, jer bi to značilo da sam osvojio sve evropske trofeje.

*ZA KRAJ. DO KADA „PETAR PAN“ PLANIRA DA IGRA RUKOMET?

-Planiram da igram dok budem igrao iz ljubavi i dok me lopta bude nosila.

Hvala Pero! #Sportski_pozdrav

IG Rukometne legende Beograda

Naslovna foto: YT

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

sr_RSSerbian