ZAJEDNO U HUMANOSTI: Mladi iz Republike Srpske i Srbije zajedno skupljali knjige i pribor

Povodom praznika, Dana srpskog jedinstva, slobode i nacionalne zastave, Klub istoričara „Posavina“ iz Republike Srpske, te izdavaštvo „Bitije“ i izdavačka kuća „Slavitude“ iz Srbije organizovali su humanitarnu akciju prikupljanja školskog pribora za djecu Kosova i Metohije, kao i za djecu opštine Šamac.


Akcija je sprovedena u dvije etape, u Beogradu, u vidu humanitarne večeri poezije, na sam dan praznika, gdje su se, pored školskog pribora za djecu Kosova i Metohije, prikupljale i lektire za osnovnu školu u Krnjevu.

Učesnici događaja bili su pjesnici Miloš Petrović , Slađana Bušić, Rade Šupić, Jelena Vujanović, Novak Đukić, Nikola Radanović, Anastasija Mitov, Dragana Lisić, Tamara Pantović, Jovan Zafirović i Mirjana Danilović.

Muzičko izvođenje: Katarina, Marina i Marica Simović. Muzička pratnja: Draganče Pavlović.

Kao i predstavnici organizacija: Đina Vesić (Bitije), Maja Vidović (Klub istoričara Posavina) i Živko Vlahović (Slavitude).

Druga etapa akcije u Republici Srpskoj


Druga etapa sprovedena je na prostoru opštine Šamac, gdje su se pozivu organizatora, od sedam škola sa prostora opština Šamac, Donji Žabar i Pelagićevo, odazvale samo tri. Predviđene kutije su postavljene u hol osnovnih škola u Šamcu, Crkvini i Gornjoj Slatini, uz odobrenje direktorica Svjetlane Đurić, Tanje Marinković – Cvijanović i Irene Komlenović.

Paketići za Kosovo i Metohiju odneseni su zahvaljujući organizaciji „Srbija za mlade“, i njihovom predstavniku Jovanu Dragiću.

Kroz samu akciju skupljeno je preko 60 paketića i 138 lektira. Organizatori su zahvalni svim plemenitim ljudima što su se odazvali akciji.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

sr_RSSerbian