„BEOGRADSKI FANTOM“ SRPSKOG RUKOMETA: Stranica Rukometne legende Beograda vraća slavu ovom sportu

Rukometne legende Beograda – instagram stranica koja je pokrenuta iz ličnog entuzijazma i ljubavi prema rukometu a danas je prati preko 10000 ljubitelja ovog sporta i na njoj možete pročitati intervjue sa imenima kao što su Bogdan Radivojević, Petar Žujović i sve važne informacije iz sveta rukometa.

Mi smo odlučili da sada malo mi „ispitamo“ autora stranice, tog beogradskog fantoma srpskog rukometa, o tome odakle volja i želja da se bavi ovim i planira li neki dalji korak.

* Pre svega čestitke na dve i po godine rada stranice i kaži mi na koji način uspevaš da traješ ?


– Hvala na čestitkama, uvek podrška mnogo znači. Što se tiče stranice, ni sam ne znam kako sam uspeo da istrajem dve i po godine. Iskreno, pratioci znaju da je bilo momenata kada sam bio blizu da odustanem, pogotovo kada mi je nalog bio ugašen iz „nekog“ razloga. I dalje sam tu, uživam u ovome i ovo je postalo moja svakodnevnica, ponekad je teško, ali samo ponekad. 😃


* Kako si došao na ideju da pokreneš nešto ovako i da li si mogao da pretpostaviš da će „Rukometne legende beograda“ postati neizostavna tema na rukometnim utakmicama, u kafanama, na internetu ?


– Ja sam i pre samog pokretanja stranice, imao neke ideje da pokrenem nešto što će dati priliku ljudima da se više upoznaju sa rukometom, da to bude mesto gde će se informisati o rukometu, gde će moći da razmenjuju mišljenja… Nisam očekivao da će napraviti ovakav bum.

Stranicu sam otvorio na samom početku pandemije kada su krenuli policijski časovi. Bilo je dosta slobodnog vremena i mnogo inspiracije. Shvatio sam da će postati ozbiljnije nakon priče o Dušanu Beočaninu koja je „planula“, a drugi znak mi je bio kada je stranica došla do 1000 pratilaca.


* Onda si za kratko vreme izbacio intervjue sa nekim našim proslavljenim igračima. Kako si uspevao da ubediš ljude da ti daju intervju, a da ne znaju sa kim komuniciraju ?


– To je bio jako težak zadatak, sada mi deluje simpatično sve to. Ja sam svim tim ljudima ponudio koncept i oni su se vezivali za to, zato im i nije bilo važno ko stoji iza stranice. 

Dao sam prostor momcima i devojkama o kojima nikad niko nije pisao ili o kojima niko nije 10 godina napisao ni reč. Kada sam se javio Nenadu Puljezeviću, čoveku koji je ogromna legenda, on je odmah prihvatio intervju, poslao svoj broj i rekao mi da ga niko nije pozvao iz medija sigurno 10 godina.

Instagram stranica Rukometne legende Beograda

* Kako su se dalje odvijale stvari, tada si već uvideo da ovo više nije samo zanimacija ?!


– Tako je, više nije bila zanimacija. Stranica je rasla iz dana u dan, a ja sam na neki način postajao sve više društveno odgovoran jer se svaki moj tekst pratio pod budnim okom.


* Postao si u nekom trenutku trn u oku savezu i pojedinim klubovima. Zašto ?


Postao sam trn u oku tada savezu i još jednom ili dva kluba, zato što ovde ne postoji objektivni medij. Niko godinama u medijima ne piše u rukometu i onda se pojave „neke legende“ i počnu da iznose istinu i to smeta.

Nama rukomet kao sport na sportskim portalima stoji u odeljku „ostali sportovi“, to mene boli i to je veliki problem. Sigurno sam i dalje nekome trn u oku, ali kada bih sada ustuknuo, ove dve i po godine bi izgubile poentu. Pravda je teška, ali dostižna.


* Pored kritika, bilo je mnogo više pohvala. Da li je bilo i poslovnih ponuda ?


– Bilo je, ali je svaki put to ostalo na „dugačkom štapu“. Ja bih i želeo da dobijem priliku na mestima gde vidim sebe i gde znam da bih mogao da doprinesem razvoju rukometa kod nas. Mi smo mnogo talentovani za rukomet i znam da ovo nije ništa epohalno što sam izjavio, ali toliko malo nam treba da bi postali jaka zverka u evropskom rukometu.

Treba nam projekat na 10 godina, potrebna su ulaganja koja su smešna u odnosu na ulaganja u fudbal, potrebne su besplatne škole rukometa u selima i gradovima i potrebno je da pokrenemo škole za trenere, a ne ovi seminari u Kragujevcu uz espreso i kroasane.


* Da li osećaš nekad da si dostigao limite i da ti je potrebno nešto novo i veće od stranice ?


Naravno. Ja ležem i budim se razmišljajući o rukometu. Stalno imam nove ideje, tako i pokrećem razne teme na stranici koje pratioci vole. Potreban mi je novi koncept i mislim da sam spreman za to, ali su potrebne finansije za tako nešto.

Odavno imam u glavi youtube emisiju u kojoj će gostovati rukometaši i rukometašice iz prva 4 ranga Srbije i emisija bi se zvala „petkom uveče o rukometu“ , ali….. videćemo.


* Da li si čuo da mnogi za tebe kažu da si  rukometni „beogradski fantom“ ?


Hahahaha. Čuo sam skoro za to. Mada mene nikako da uhvate već dve i po godine, a pravog beogradskog fantoma su mnogo brže uhvatili. Ima još jedna razlika, on se pojavljivao na Slaviji i svi su znali kada će naići, a ja sam sve vreme tu, medju vama. 😃


* Šta ti je najdraže i najzanimljivije vezano za stranicu ?


– Najdraže mi je što sam pomogao na desetine igrača da nadju klub, srećan sam što sam uspeo da napravim par akcija u kojima je neki mališan bio usrećen. O rukometu se priča mnogo više i ljudi to cene. Iznosio sam neke stvari koje treba da se znaju, a uvek su se prećutkivale. A, najviše sam srećan što i kad jednog dana ne bude bilo „rukometnih legendi Beograda“ znam da neće biti zaboravljene, uvek će se spominjati.


* I do kad i kuda sa tvojim beogradskim legendama ?


– Dokle god budem osećao da ima smisla i da bar malo doprinosim rukometu. Imam i svoje ambicije za koje verujem da će se ostvariti. Želim da pozdravim sve ljude koji prate moj rad, koji me hvale i one koji me kritikuju. Najviše sam i naučio iz kritika. 

Do nekog novog intervjua, mnogo pozdrava od rukometne legende Beograda.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

sr_RSSerbian