Na scenu iz SAD su svi reagovali. Da li će i na ovo NASILJE POLICIJE iz CRNE GORE?

Nemile scene iz Budve u kojima se vidi neviđeno nasilje policije i specijalaca koji su upali u zgradu Sklupštine Opštine podigle su ogromnu buru na društvenim mrežama, pogotovo prizor klečanja na vratu uhapšenog nalik ubistvu Džordža Flojda u SAD, piše Kurir.

Pored snimaka na kojima se vidi kako su izvedeni i uz brutalnu silu uhapšeni gradonačelnik Budve  Marko Carević, predsednik SO Krsto Radović, scena koja je naročito izazvala jezu i negodovanje u javnosti je klečanje na vratu jednog od uhapšenih, Mladena Mikelja, sekretara za investicije u Opštini Budva.

Neviđeno nasilje policije

Marko Kovačević portparol Demokratskog fronta kaže za Kurir da ova fotografija najbolje opisuje odnos prema Srbima i srpskim političarima u Crnoj Gori.

„Ovde se sve vidi „crno na belo“. Svima je jasno kako je brutalan odnos Đukanovićeve policije prema srpskim političarima“ kaže Kovačević.

Podsetimo, specijalna antiteroristička jedinica nasilno je upala u prostorije Opštine Budva i uz neviđenu brutalnu primenu sile uhapsila više funkcionera i pretukla, kako se na snimcima vidi, ljude unutar prostorija.

Pročitaj i:

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

sr_RSSerbian