Boranin Vladimir Stojičević dobitnik nagrade na konkursu “Oni su heroji”

Boranin Vladimir Stojičević jedan je od 15 dobitnika nagrade na konkursu “Oni su heroji ” koji je sprovela Delegacije Evropske unije u Srbiji u saradnji sa Air Serbia kako bi predstavila ljude koji su tokom pandemije koronavirusa pokazali solidarnost i nesebično pomagali drugima.

Foto: Vladimir Stojičević, privatna arhiva

Na takmičenje je pristigao veliki broj prijava, iz više od 30 gradova u Srbiji, a u konkurenciju za nagrade ušlo je 100 herojskih priča.

Među prijavljenima nalaze se volonteri, prodavci, komšije, nastavnici koji su držali časove na daljinu, policajci, vojnici, lekari, prodavci, muževi, žene, bake i deke. Oni su u jeku epidemije virusa korona nastavili da rade, svojim sugrađanima olakšali život i malim i velikim, ali pre svega hrabrim, delima ublažili težak period kroz koji smo svi prošli.

Jedan od nagrađenih, sa 11.311 glasova našao se i Vladimir Stojičević, aktivista i predsednik borskog udruženja “Glasno za omladinu”.

“Dečko pun pozitivne energije koji uvek sa osmehom pomaže svojim sugrađanima u nevolji. Dugo se bavi društvenim aktivizmom i stalno je u nekoj akciji uključen.
I za vreme pandemije COVID-19, njegova organizacija je izašla u susret najstarijim i najugroženijim građanima i bila tu za nas. I ovo je idealna prilika da mu se odužimo i simbolično nagradimo.
Vlade, naš superheroj”, navedeno je u anonimnoj prijavi.

Vladimir za sebe smatra da nije heroj jer heroje vidi kao “svemoćne likove iz crtanih filmova”.

“Ja nisam svemoćan, ali kada god mogu da ukažem pomoć nekome kome je pomoć neophodna je ukažem”, kaže Stojičević.

Mladi borski aktivista ističe da mu ovo priznanje izuzetno znači jer je osvojeno glasovima sugrađana.

Sa po dve avio karte do željene destinacije u Evropskoj uniji, dar kompanije Er Srbija (Air Serbia) nagrađeni su Aleksandar Nićiforović (novinar, Novi Pazar), Anđela Petrović (učiteljica, Beograd), Olja Novčić (prodavačica, Beograd), Vesna Novković (negovateljica, Vlasotince), Dejan Bošković (nastavnik, Beograd), Boris Bubalo (volonter, Beograd), Jasmina Tošović (student, Beograd), Željana Radojičić Lukić (učiteljica, Mionica), Živko Krivokuća (Granični policajac, Tovariševo), Miloš Panić (volonter / aktivista, Požarevac), Vekoslav Zajić (lekar, Svilajnac), Slavica Jovičić (Paraćin), Vladimir Stojičević (volonter / aktivista, Bor), Enver Kalender (volonter, Sjenica) i Julija Milojević (laborantkinja, Požarevac).

Izvor: bor030.net

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

sr_RSSerbian