Kako smo pokušali da kupimo kartu za metro – Ilija Vešović, omladina SSP

Na instagram proflu omladine Stranke slobode i pravde objavljen je snimak posete Javnom preduzeću „Beogradski metro i voz“.

Da dobro ste pročitali, postoji javno preduzeće namenjeno radu nepostojećeg metroa. I godišnje troši značjna sredstva iz budžeta, dakle novac svih nas.

Dva momka iz omladine Stranke slobode i pravde, Ilija Vešović i Luka Stefanović pokušali su da kupe kartu za metro i da tom prilikom vide čime se zapravo bavi ovo preduzeće.

Sa Ilijom Vešovićem razgovarali smo o tome šta je bio cilj akcije, da li su uspeli nešto da saznaju o radu ovog fantomskog preduzeća? I da li misli da postoji način da građani spreče vlast da na ovaj i slične načine zloupotrebljava javne resurse?

https://www.instagram.com/tv/CFpBQVrpMd6/?igshid=16yqrd7u779ey

Po njegovim rečima „cilj akcije je bio da se poseti JAVNO preduzeće, koje je osnovano odlukom Vlade, za kapitalni projekat izgradnje metroa u Beogradu, a koje postoji godinu dana, ima zaposlena lica, ima svoje sedište, bez ikakvih konkretnih nadležnosti, obzirom da metro ne postoji, niti verujem da ce biti izgradjen.“

„Ideja je bila da se snimi postupanje sluzbenika javnog preduzeća, koji se kriju iza vrata, nemaju odgovore na jednostavna pitanja, a postavljaju neshvatljiva pitanja – ko ste vi? Na to su dobili odgovor da smo građani ove zemlje, rekli imena. Rekli su da nemaju karte, što nam je bilo dovoljno. “ – rekao je Vešović.

Što se tice gradjana Srbije i pitanja da li mogu da spreče takve projekte i trošenje resursa, Ilija misli da je dužnost građana da to pokušaju da spreče, da iskazuju svoje neslaganje sa očiglednom krađom i kršenjem zakona, to je dužnost.

„Na kraju, mislim da projekti od nekoliko milijardi ne mogu biti sprečeni, što je bio slučaj sa Beogradom na vodi.“ – zaključuje Vešović.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

sr_RSSerbian