Čamci ukrasili Unu: Stotine učesnika Una regate oduševljeni njenom ljepotom (FOTO/VIDEO)

Od entitetske linije, pa do Novog Grada, na stotine čamaca, kanua i lađa plovilo je u okviru tradicionalne manifestacije „Una regata – lađom niz Unu 2021“.

Više stotina učesnika uživalo je u 20 kilometara dugoj plovidbi Unom od naselja Blatna do Novog Grada. Iako nije bilo takmičarskog karaktera, čini se da su danas svi prisutni bili pobjednici jer su imali priliku da dožive Unu.

Јelena Vujanović iz Novog Grada ističe da je Una predivna, te da kada god ima priliku hvali njenu ljepotu. Ona se osvrnula i na problem sa namjerom Hrvatske da odlaže nuklearni otpad na Trgovskoj gori, svega nekoliko metara od rijeke Une.

„Ne smijemo to dozvoliti i moramo svima ukazivati na ovaj problem. Ova regata je za mene još jedan način da pokažemo svijetu šta imamo, šta volimo i šta trebamo sačuvati. Ovo je biser prirode za koji se trebamo boriti“ – smatra ova Novljanka.

– Znam da ovdje dolaze prijatelji iz raznih zemalja i ovo je veliki događaj za Novi Grad – kaže Branislav Pavić iz Švedske.

Rijeka Una privlači brojne turiste tokom cijele godine. Zbog regate, Urijeka je bila tijesna za sve njene ljubitelje koji su plovili rijekom tirkizne boje.

Nebojša Todić, Turistička organizacija Novi Grad, navodi da ovaj grad obožava Unu i nastoji da je promoviše na brojne načine. 

Organizatori vjeruju da će Una i njene ljepote sljedeće godine privući još više učesnika, jer su druženje i pozitivna atmosfera na prvom mjestu. Zato su svi danas bili saglasni da će biti učesnici i sljedeće godine. Kako kažu, Una to zaslužuje.

Izvor: RTRS

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

sr_RSSerbian