Ako VOLIŠ POZORIŠTE ova online tribina će te sigurno zanimati

Online tribina pod nazivom ,,Položaj pozorišnih umetnika u doba korone i potencijalna rešenja” u organizaciji mladih kreativaca okupljenih oko projekta PlayBox biće održana 27. januara sa početkom u 20h putem Zoom platforme.

Za pristup tribini zbog ograničenog broja mesta potrebno je prijaviti se putem linka: https://plots-plays.mailchimpsites.com/

Govornici tribine baviće se problemima, ali i potencijalnim rešenjima koja će teatar vratiti gledaocima, a posao umetnicima i samom teatru. Pozorišta se suočavaju sa ogromnim gubicima, kao i sami glumci. Prelazak  pozorišta u online okvire pojavio se kao potencijalno rešenje. Ipak, na tom putu stoje brojni pravni problemi naročito sa autorskim pravima. O svemu tome, ali i još mnogo čemu govoriće učesnici tribine, gde će na samom kraju i publika imati prilike da postavlja pitanja i dobije odgovore.

,,Ovo je jedinstvena prilika da se kao pozorišni stvaraoci i ljubitelji pozorišta sastanemo u virtuelnom prostoru i, iskreno se nadam, započnemo tradiciju ovakvih susreta u budućnosti. Učesnici tribine će imati priliku da otvoreno prodiskutuju o izazovima sa kojima se susreću pozorišni umetnici u doba pandemije, predlože kreativna rešenja i ukažu na brojne mogućnosti koje sa sobom nose nove saradnje. Trudićemo se da maksimalno iskoristimo ograničeno vreme naših gledalaca da ukažemo na neke od načina na koje je publici moguće pružiti nezaboravno iskustvo uživanja u omiljenim predstavama posredstvom novih medija”, izjavio je organizator tribine i autor projekta PlayBox Ivan Janković.

Učesnici tribine:

1) Direktor Teatra Vuk i glumac Svetislav Bule Goncić

2) Profesor sa FMK Goran Tomka

3) Direktorka marketinga pozorišta Boško Buha Ivana Dedić

4) Autor projekta remedijacije pozorišta PlayBox Ivan Janković 

5) Advokat Dušan Miletić

O organizatoru tribine:

Organizator tribine je autor projekta PlayBox Ivan Janković i njegov kreativni tim. PlayBox je platforma za remedijaciju pozorišta, odnosno dostupnost pozorišta u online okvirima. Cilj platforme je da omogući publici pristup predstavama različitih pozorišta iz čitave Srbije bez obzira na to gde se nalaze. Autor projekta je student master studija Fakulteta za medije i komunikacije Ivan Janković.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

sr_RSSerbian